Megszüntette a bíróság Kovács Lajosnak, a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben. A volt vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött, és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek.

A Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette Kovács Lajosnak, a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását - tájékoztatta a gyanúsított védője az MTI-t. Papp Gábor szerint az ügyészség és a bíróság is egyetértett azzal a védői indítvánnyal, hogy már nem kell fenntartani a kényszerintézkedést. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Főtáv Zrt. vezérigazgatóját tavaly július 23-án helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy egy magánszemély feljelentése alapján, tavaly május 26. óta nyomoznak az ügyben. A vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve, egy lakópark hűtő-fűtő rendszerére a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött, és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek.