Szabadlábra helyezték a West-Balkán-tragédia összes gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezte a bíróság a West-Balkán-tragédia összes gyanúsítottját. Szerdán délelőtt négy gyanúsítottról döntöttek, az ötödikről pedig még kedden határoztak. A döntés nem jogerős. A Hír Tv úgy tudja, őrizetbe vettek egy hatodik gyanúsítottat kedden, de a rendőrség ezzel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Szerdán délelőtt tartották a szombat éjszaka a West-Balkánban történt tragédia négy gyanúsítottjának tárgyalását a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB), amely úgy döntött, a négy férfi szabadlábon védekezhet. Az ügyészség kezdeményezte a négy ember előzetes letartóztatásba helyezését. A négy gyanúsítottat bilincsben, rendőrök kíséretében vezették be a terembe, a PKKB azonban úgy döntött, nem indokolt az előzetes letartóztatásuk.

Szigethy György, a bérbeadó cég egyik ügyvezetőjének védője közölte: a bíróság szerint a gyanúsítottak esetében a megalapozott gyanúhoz sincs elég bizonyíték. Kertész Gusztáv, a bérlő cég ügyvezetőnek ügyvédje azt mondta, hogy a végzés nem jogerős, az ügyészség azt megfellebbezte.

Az ügy ötödik gyanúsítottjáról, Sz. Győzőről - a West-Balkán ügyvezető-tulajdonosáról - már kedden este döntést hozott a PKKB. Vele szemben nem tartotta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelését. Erről itt olvashat bővebben.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
K. Tamás, a Noise Night Life buli szervezője érkezik a bíróságra

A Fővárosi Főügyészség kedden jelentette be, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét (az erről szóló összes korábbi cikkünket itt megtalálja). Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek, és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás. Az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

A Hír Tv úgy tudja, hogy a rendőrség kedden őrizetbe vett egy hatodik gyanúsítottat is az ügyben egy szerződéssel kapcsolatban. A rendőrség a nyomozás érdekeire való hivatkozással a tévé értesülését nem kommentálta.