Vesztegetésért is vádat emeltek Tasnádi Péter ellen

Vágólapra másolva!
Vesztegetésért is vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter ellen - tudta meg a Magyar Hírlap a Fővárosi Főügyészségtől. A vádirat szerint hárommillió forintot fizetett Tasnádi azért, hogy 2006-ban egy igazságügyi elmeszakértő megállapítsa a beszámíthatósági képességének korlátozottságát. Szintén vádat emeltek az igazságügyi elmeszakértő és a közvetítő ügyvéd ellen is.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Péter ellen vesztegetés miatt - mondta el a Magyar Hírlapnak Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint Tasnádi Péter 2006-ban ügyvédje, B. József tanácsára elhatározta, megvesztegeti G. Katalin igazságügyi elmeszakértőt, hogy beszámíthatósági képességének korlátozottságát megállapító szakértői véleményt adjon.

Az ügyvéd felvette a kapcsolatot a szakértővel, aki hárommillió forintot kért a hamis szakvélemény elkészítéséért. Az okirat 2006 szeptemberére elkészült, s az ügyészség szerint G. Katalin a védőtől készpénzben átvette a hárommillió forintot. Az okiratot Tasnádi védője benyújtotta októberben a Fővárosi Bíróságon - áll a vádiratban.