Vágólapra másolva!
A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint szó sincs arról, hogy visszavonják a vitára bocsátott felsőoktatási törvény koncepcióját. Dolgoznak az anyagon, és a tervek szerint a törvényjavaslat tavasz végén kerülhet a parlament elé.
Vágólapra másolva!

Átdolgozzák a felsőoktatási koncepciót, de nem vonják vissza a vitára bocsátott anyagot. Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár azt mondta egy konferencián: szó sincs arról, hogy visszavonják a koncepciót. A Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciája közölte még a múlt héten, hogy alkalmatlan a vitára az anyag.

Dux László azt mondta, hogy jelenleg is dolgoznak a koncepció átdolgozásán, és egy-két héten belül szeretnének "egy konszenzuson alapuló, kormányhatározatra alkalmas változatot összeállítani". A törvényjavaslat szövege, a tervek szerint a tavasz második felében vagy nyár elején kerülhet a parlament elé. A felsőoktatási törvény koncepciójáról hallgatókkal és rektorokkal január közepén egyeztetett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, akkor abban állapodtak meg, hogy a problémalista és az alapelvek megfogalmazása után, februárban újra tárgyalnak. A felsőoktatási törvény koncepcióját az elmúlt hetekben több bírálat is érte, a hallgatói önkormányzat, Pokorni Zoltán és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is kifogásokat fogalmazott meg a vitaanyaggal kapcsolatban.