Nyomoznak D. Pavel milliós zuglói tanácsai miatt

2011.01.21. 9:33

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást indított D. Pavel ügyében, aki másfél év alatt 8,4 millió forintot kapott a zuglói önkormányzattól közterületi parkolási tanácsadásért - írja a pénteki Magyar Nemzet a Zuglói Lapokra hivatkozva.

"Havi bruttó négyszázezer forintos fizetést kapott D. Pavel másfél éven át a XIV. kerület volt SZDSZ-es polgármesterétől, Weinek Leonárdtól közterületi parkolási tanácsadásért" - írja a pénteki Magyar Nemzet a Zuglói Lapokra hivatkozva. A lap szerint a moldáv-orosz származású férfinak összesen 8,4 millió forintot utalt az önkormányzat.

A lap szerint Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere 2010 októberében jelentette be, hogy vizsgálják, mit csinálhatott D. Pavel az önkormányzatnál. "A Központi Nyomozó Főügyészség már nyomoz az ügyben. Az önkormányzat benyújtotta a polgári igény érvényesítését is ellene" - mondta a zuglói lapnak Papcsák Ferenc polgármester.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó zuglói jegyző szerint a magyar nyelv helyesírását nélkülöző, szakmai munkára alkalmatlan D. Pavel minimális ismerettel sem rendelkezett a település- és a közlekedéstervezés terén.

A Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezeléssel gyanúsítja Weinek Leonárdot. A gyanú szerint Zugló korábbi vezetése VII. kerületi önkormányzati képviselőkkel kötött tanácsadói szerződéseket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK