Tömeges baleset Kisújszállásnál, két ember meghalt

Vágólapra másolva!
Egy hat év körüli gyermek és egy felnőtt meghalt, hat pedig megsérült, amikor több jármű karambolozott péntek délután a 4-es főúton Kisújszállás külterületén.
Vágólapra másolva!

Több jármű ütközött össze péntek délután a 4-es főúton Kisújszállásnál. Egy hat év körüli gyermek és egy felnőtt meghalt, hatan pedig megsérültek. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint egy nagyobb és egy kisebb teherautó, valamint öt személykocsi karambolozott. A kisteherautó egy nemzetközi segélyszervezet járműve, a sofőrje külföldi, de azt még nem tudni, hogy milyen állampolgár, ő nem sérült meg.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese megerősítette, hogy egy kilenc év körüli gyermeket súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel vittek a debreceni Kenézy kórházba, egy szintén súlyosan sérült felnőttet is odavittek. Az MTI úgy tudja, hogy a felnőtt a kislány édesapja, de az ő állapota nem életveszélyes. A gyermekre többórás műtét vár, életveszélyes arc- és koponyasérüléseket szenvedett, és más testrészein is súlyosan megsérült.

Négy ember könnyebben sérült meg, egyikük nem kért kórházi ellátást, így őt a helyszínen látták el, három embert pedig a karcagi kórházba szállítottak. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy álló járművekbe rohant bele a teherautó a főút Szolnok felé vezető sávjában. A kocsisor azért alakult ki, mert készül a kisújszállási elkerülő út, és emiatt fél pályán halad a forgalom, amelyet lámpa szabályoz. A baleset helyszínén fékezés nyomait látni, így biztos, hogy a teherautó megpróbált megállni, de valószínűleg már későn észlelte, hogy előtte áll a forgalom. A teherautó belerohant az előtte álló hat járműbe és azokat egymásra nyomta. Az előtte lévő személygépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, s erősen összetört az az előtt álló autó is. A sérülteket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból.

A 4-es főutat a baleset miatt péntek délután lezárták, Fegyverneknél, a helyszíntől 15-20 kilométernyire leterelték a forgalmat a 4-esről. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője péntek este, 23 óra előtt néhány perccel közölte: a korábban órákon át teljes útlezárás mellett zajló helyszínelés, illetve műszaki mentés időközben befejeződött. "Így immár az érintett szakaszon is újra zavartalanul haladhatnak az arra közlekedők" - tette hozzá.