Megtartják az előadásokat a fűtés nélkül maradt Katona József Színházban

Vágólapra másolva!
Minden körülmények között megtartják az előadásokat a fővárosi Katona József Színházban - mondta az intézmény ügyvezető igazgatója. Szombat óta nincs fűtés az épületben, mert elzárták a gázt, ugyanis a kazán égésterméke visszaáramlott a ház udvarába. Az épületben lévő harminc lakásban is hidegek a radiátorok.
Vágólapra másolva!

Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban és az épületben lévő mintegy harminc lakásban. A Fővárosi Gázművek szombati tájékoztatása szerint azért zárták el a gázt, mert a kazán égésterméke visszaáramlott a ház udvarára, és ezért magas volt a levegő szén-monoxid-szintje.

Vasárnap a kéményseprők megállapították, hogy a gáztüzelésű központi kémény több helyen lyukas, ezért életveszélyes a használata, és ki kell cserélni. A munka várhatóan hét napig tart, és addig nem lesz fűtés az épületben.

Mattyasovszky Bence, a színház ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szakmai vezetéssel egyeztetett álláspontja azt, hogy megtartják az előadásokat, a művészek akár kabátban is játszanak, a nézőknek pedig forró teát osztanak. Természetesen a jegyeket vissza lehet váltani.

A színház jövő pénteken mutatja be Moliére A mizantróp című darabját, a jövő hét próbahét, szerdán főpróba, a színészeknek reggel, este próbálniuk kellene. A bemutatóról a jövő hét közepén hozza meg a végső döntést a színház vezetése - tette hozzá Mattyasovszky Bence.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy bíznak a hatóságok segítőkészségében, mert akkor talán mégsem tart hét napig egy kilyukadt kémény kicserélése.