A Jobbik nyilvánosságra hozná Frei Tamás szerződését

Vágólapra másolva!
A Jobbik hivatalos megkeresésben szólítja fel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t, hogy tegye nyilvánossá Frei Tamás korábbi televíziós újságíróval kötött kommunikációs szerződését, és a teljesítést hitelesen és teljes körűen igazoló dokumentációt.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozatná Frei Tamásnak a Főváros Közterület-fenntartóval kötött szerződését a Jobbik. A párt kedden hivatalos megkeresésben szólította fel erre a közterület-fenntartót. Staudt Gábor keddi közleményéből kiderült, hogy a cég két év alatt összesen nettó 30 millió forintot fizetett ki Frei Tamásnak, aki ezért nemzetközi összehasonlító elemzések elkészítését vállalta, valamint személyes meggyőző erejét latba vetve véleményvezér lett volna a lakossági akcióknál.

Sajtóhírek szerint Frei Tamás csupán a megrendelt tanulmányok harmadát tudta felmutatni, emellett a köztisztasági cég egyetlen olyan akciója sem kapott nyilvánosságot, amely a Jobbik szerint "ennek a szemtelenül magas összegnek a kifizetését indokolta volna."

Frei Tamás szerződéseit Pákozdi István akkori vezérigazgató-helyettes írta alá, aki jelenleg Cegléd fideszes alpolgármestereként tevékenykedik - idézi fel a közlemény. A Jobbik felszólította az illetékeseket, hogy intézkedjenek az aránytalanul magas összeg visszaperlése érdekében.

Frei Tamás kétszeres Joseph Pulitzer-emlékdíjas televíziós újságíró. 1996-ban kezdte el Frei Dosszié című műsorát, amely a modern kori televíziózás egyik legtovább (2008-ig) sugárzott műsora lett. Frei legutóbb íróként debütált, könyvével a Magyarországot fenyegető valós veszélyekre is megpróbálta felhívni a figyelmet.