Vágólapra másolva!
Újabb két embert gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói földcsere ügyében. Az értékbecslőt magánokirat-hamisítás gyanújával hallgatták ki. Nyomozás indult a vagyonkezelő egyik vezetője ellen is, aki közreműködött a telekcsereügyletben, őt bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Két újabb gyanúsítottja van a sukorói földcsereügyletnek. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az értékbecslő ellen indult eljárás magánokirat-hamisítás miatt. A gyanúsítottnál házkutatást tartottak a múlt héten, az értékbecslő panasszal élt, és tagadta, hogy bűncselekményt követett el.

A nyomozóügyészség házkutatást tartott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyik vezetőjénél is, több bizonyítékot lefoglaltak. A telekcsereügyletben közreműködő vezetőt bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével gyanúsítják. A gyanúsított megtagadta a vallomástételt, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A sukorói ügynek összesen hat gyanúsítottja van - köztük Tátrai Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója, valamint a társaság volt értékesítési igazgatója - mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A Velencei-tó partjára tervezett kaszinóprojekt lényege, hogy Joav Blum három Pest megyei - két albertirsai és egy pilisi -, összesen 787,4 millió forintot érő ingatlanát 2008 júliusában elcserélte a Velencei-tó partján fekvő, 1 milliárd 84 millió forint értékű, állami tulajdonú sukorói ingatlanra. A területen a befektető egy 275 milliárd forintos költséggel tervezett kaszinóvárost álmodott meg. A telekcsere után a befektető a 296 milliós különbözetet befizette az államnak, de az ügylet miatt a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el 2009 áprilisában, mert egy szakvélemény a korábbi szakértői véleményekhez képest jelentős értékkülönbözetet állapított meg.