Újabb két halálos áldozata van Magyarországon az influenzának

Vágólapra másolva!
Két idős beteg halt meg az influenza szövődményei miatt - közölte az Országos Epidemiológiai Központ, ezzel idén már három áldozata van a járványnak. A 60 év feletti áldozatoknak krónikus alapbetegségük is volt, a B vírust mutatták ki a szervezetükben. Egy hét alatt másfélszer többen jelentkeztek influenzaszerű tünetekkel a háziorvosoknál.
Vágólapra másolva!

Két idős ember halálát okozta az influenza - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK). A hatvan éven felüli áldozatoknál a vírus B típusát mutatták ki, mindkettejüknek voltak más krónikus alapbetegségei, ami miatt fokozottan veszélyeztettek voltak. Január elején egy 38 éves férfi halt meg az influenza szövődményei miatt, nála a H1N1-vírust mutatták ki.

Az Országos Epidemiológiai Központ friss adatai szerint egy hét alatt másfélszer többen jelentkeztek az orvosoknál influenzaszerű tünetekkel, több mint 28 ezren lehetnek fertőzöttek. A figyelőszolgálat jelentése alapján a vírus a gyerekek között fertőz a legintenzívebben, a 10 év alatti gyerekeknél kétszeresére nőtt a megbetegedések száma. Az influenza miatt 158 beteg szorult az elmúlt héten kórházi kezelésre, negyedük gyermek, 60 százalékuk a 15-64 év közötti korosztályból kerül ki. A kórházban kezeltek közül 27 embert ápolnak az intenzív osztályon, 14 beteget géppel lélegeztetnek.