West-Balkán-ügy: Már halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoznak

Vágólapra másolva!
Már halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoz a BRFK a West-Balkán-ügyben. A rendőrség azután döntött így, hogy a nyomozás során kiderült, a január 15-én történt diszkótragédiában tizennégyen nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a továbbiakban halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoz a West-Balkán-tragédia kapcsán. Korábban kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak eljárást. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a január 15-ei éjszakán kialakult tülekedésben tizennégyen nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A mentősök aznap este három fiatal lány halálát állapították meg, más sérülteket nem láttak el. A rendőrség felhívása nyomán azonban többen is jelentkeztek, hogy a tragédia estéjén kisebb horzsolásokat szereztek. A sérüléseket igazságügyi orvos szakértő minősítette.

A fővárosi rendőrség az üggyel kapcsolatban hat személyt gyanúsít. Eddig 110 tanút hallgattak ki, és számos orvos szakértői vélemény értékelése is megtörtént már.