Gyanúsított lett a zuglói parkolási tanácsadó

Vágólapra másolva!
Gyanúsított lett az a magyar-moldovai kettős állampolgárságú férfi, aki az ügyészség szerint teljesítés nélkül vett fel több mint 8 millió forintot parkolási tanácsokért a zuglói önkormányzattól. A Magyar Nemzet szerint a D. Pavel nevű férfi baráti kapcsolatban állt Hunvald Györggyel, a hűtlen kezeléssel gyanúsított korábbi erzsébetvárosi polgármesterrel.
Vágólapra másolva!

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűnsegédletével gyanúsították meg azt a kettős állampolgárságú férfit, D. Pavelt, aki parkolási tanácsokat adott havi négyszázezer forintért a volt zuglói szabad demokrata polgármesternek, Weinek Leonárdnak - nyilatkozta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a Magyar Nemzetnek és a Magyar Hírlapnak.

A Magyar Nemzet szerint a magyar-moldovai állampolgárságú férfi baráti kapcsolatban állt Hunvald György korábbi erzsébetvárosi polgármesterrel, akit hűtlen kezeléssel gyanúsít az ügyészség. A nyomozók szerint D. Pavel teljesítés nélkül vett fel összesen 8,4 millió forintot. A férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen, és azt állította, hogy eleget tett a szerződésnek - írja a lap. (A nyomozás előzményeiről részletek ebben a cikkben.)

Fazekas Géza közölte azt is, hogy a következő hetekben nemcsak a gyanúsítottak köre, hanem a vizsgált tanácsadói szerződések száma is bővülhet. A szóvivő emlékeztetett arra: az ügynek jelenleg öt gyanúsítottja van, Hunvald György mellett Weinek Leonárd korábbi zuglói szabad demokrata polgármestert hűtlen kezeléssel, a fiktív szerződésekkel foglalkoztatottakat pedig bűnsegédlettel gyanúsítja a főügyészség.