Újpest polgármestere szerint megérdemelten kapott életműdíjat Derce Tamás

2011.01.28. 19:40

Az újpesti polgármester szerint "széleskörű elvárásra válaszolva" adományozott életműdíjat Derce Tamás volt polgármesternek az önkormányzat. Az életműdíjat csütörtök este szavazta meg a testület.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint a kerület kiemelkedő személyiségei együttesen javasolták, hogy életműdíjjal tüntessék ki Derce Tamás volt polgármestert. Wintermantel közleményében azt írta, úgy fogalmaz, ez a kitüntetés azt fejezi ki, hogy "az újpesti közösség büszke az elmúlt húsz évre, és büszke arra a polgármesterre, akinek neve e húsz év alatt összeforrt a város nevével." Hozzáteszi, a díj azt is hivatott kifejezni, hogy a mostani városvezetés folytatni kívánja, amit Derce Tamás elkezdett.

A polgármester azt közölte, hogy erre a "széleskörű elvárásra válaszolva" tett javaslatot a Semsey Aladár Újpesti Életműdíj megalapítására, és egyúttal arra is, hogy a díjat első alkalommal Derce Tamásnak adományozzák. Az életműdíjat csütörtökön szavazta meg az újpesti önkormányzat.

Derce húszévnyi polgármesterkedés után az önkormányzati választások előtt jelentette be, hogy nem indul a posztért. A kampány utolsó heteiben a Fidesz jelöltjét, Wintermantel Zsoltot támogatta, aki a választáson 2,5 százalékkal verte az MSZP jelöltjét. Derce Tamás az életműdíjjal élete végéig havi 350 ezer forintot kap.