Megkezdődött egy milliárdos pénzmosással, bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolt egykori büntetőbírónak és két társának pere a Fővárosi Bíróságon hétfőn. Az elsőrendű vádlott a jelenlévőket feljelentéssel és perrel fenyegette meg, ezért még a vádirat ismertetéséig sem juthatott el az ügy.

Megkezdődött, de a vádirat ismertetéséig sem jutott el egy milliárdos pénzmosással vádolt egykori büntetőbírónak és két társának pere a Fővárosi Bíróságon hétfőn. A több évtizedes jogászi múlttal bíró elsőrendű vádlott a per megkezdése után nem sokkal feljelentette a bírói tanácsot a jegyzőkönyvvezetéssel kapcsolatban közokirat-hamisítás miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen. Majd elfogultságot jelentett be az ügyész ellen, mert korábban, büntetőbíróként szoros munkakapcsolatban állt vele, a jelenlévő újságírók számára pedig személyiségi jogi pereket helyezett kilátásba arra az esetre, ha tudósítani mernek az ügyéről. Az ügy tárgyalását a bíróság bizonytalan időre elnapolta.

A hatóságok szerint az elsőrendű vádlott - aki korábban sok évig a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Főváros Bíróság büntetőbírája volt, majd pedig az ügyvédi kamarából történő kizárásáig ügyvédként tevékenykedett - jogtanácsosként fél évtizede valótlan adatokkal cégeket hozott létre, hogy ezek segítségével gazdasági bűncselekményeket kövessenek el jobbára külföldi, részben a jelen eljárásban megvádolt, részben ismeretlenül maradt személyek.