Rablótámadásnak állította be öngyilkossági kísérletét egy idős nő

Vágólapra másolva!
Rablótámadásnak állította be öngyilkossági kísérletét egy idős pécsi asszony. A 68 éves nő három héttel ezelőtt még azt mondta a rendőröknek, hogy két fiatalember késelte meg otthonában.
Vágólapra másolva!

Saját állítása szerint nem akart megszégyenülni a rokonság előtt, ezért akarta öngyilkossági kísérletét rablótámadásnak beállítani egy idős pécsi nő - derült ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményéből. A 68 éves asszony korábban azt állította, hogy január 12-én két, magát rendőrnek kiadó, 20 év körüli férfi mellbe szúrta, majd 42 ezer forintot, élelmiszereket és dohányárut vitt el az otthonából.

A rendőrség az elmúlt három hétben háromszor is kihallgatta az idős nőt, mert nem volt életszerű a vallomása, a nő egyszer még hazugságvizsgálatra is hajlandó lett volna, míg néhány nappal ezelőtt beismerte, hogy senki sem rabolta ki, saját magát sebesítette meg késsel. A nő vallomása szerint eredetileg gyógyszerrel akart végezni magával, de az előző öngyilkossági kísérlete után a rokonai elvitték tőle a gyógyszereket.

A rendőrségi közlemény szerint a nő január 12-én kapta meg a nyugdíját, és az összes pénzt eljátszotta egy pécsi kocsmában. Otthon aztán rádöbbent, hogy nem tudja kifizetni a tartozásait, és még élelemre sem maradt pénze.