Cozma-ügy: több tanú is terhelő vallomást tett R. Sándorra

Vágólapra másolva!
Terhelő vallomást tett R. Sándor elsőrendű és N. Győző másodrendű vádlottra több tanú is a Cozma-ügy keddi tárgyalásán. A hetedrendű vádlott volt felesége arról számolt be, hogy volt férjének N. Győző azt mondta, elhagyják az országot, mert "olyan komoly dolgot csináltak, amiért életfogytot is kaphatnak".
Vágólapra másolva!

Tanúvallomások meghallgatásával folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása Veszprémben a megyei bíróságon. A hetedrendű vádlott volt felesége is vallomást tett, elmondta, hogy volt férjének a másodrendű vádlott telefonált 2009. február 8-án délután, és pénzt kért tőle. A tanú összeveszett a volt férjével, mert a férfi elvitt 150 ezer forintot N. Győző másodrendű vádlottnak Budapestre, majd miután hazaért, elmondta, hogy "Győzőéket Hegyeshalomig, az általuk jól ismert pénzváltóig kísérte el". N. Győző a határon mondta el a hetendrendű vádlott A. Lászlónak, hogy "olyan komoly dolgot csináltak, amiért életfogytot is kaphatnak".

A tanú elmondta, hogy az interneten és a televíziók híradásaiból értesültek a február 8-i veszprémi gyilkosságról. Majd R. Sándor és N. Győző ausztriai elfogásának hírére "tudatosult bennük", hogy mi lehetett az a "komoly dolog", azaz miért volt szükség hirtelen a pénzre és az ország mielőbbi elhagyására.

A bíróság meghallgatta Pásztor István volt válogatott veszprémi kézilabdázót is, aki elmondta, hogy : a Patrióta lokálban olyan megjegyzést tett neki egy "Szabolcs nevű srác", hogy elmegy, mert "itt vannak az enyingi cigányok, és biztosan balhé lesz". Pásztor István vallomása szerint hamarosan valóban sikoltozás, üvöltözés hallatszott, és verekedés tört ki a diszkóban, és emlékezete szerint négy sporttársát - Marian Cozmát, Zarko Sesumot, Ivan Pesicet és Uros Vilovskit - támadták a "kigyúrt, alacsony, kopasz alakok".

A tárgyalás szerdán folytatódik. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. A Cozma-gyilkosságról szóló összes cikkünket itt olvashatja.