Személyit kérhetnének a diszkóba belépés előtt a tervek szerint

Vágólapra másolva!
A kormány tovább korlátozná a 18 éven aluliak alkoholhoz jutását - írja a Népszabadság. A tervezet szerint a szervezők személyi igazolványt kérhetnének a szórakozóhelyekre belépőktől, karszalagot kapnának a fiatalkorúak, hogy a pultnál lássák, mivel szolgálhatják ki őket. Szigorúbban büntetnék azokat, akik mégis alkoholt adnak a tiniknek.
Vágólapra másolva!

Elkészült a West-Balkán-tragédia után létrehozott kormányzati munkacsoport jogszabálytervezete.

Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára a Népszabadságnak elmondta, hogy a szórakozóhely tulajdonosa vagy az esemény szervezője kikötheti például, hogy a fiatalkorúak csak megkülönböztető kártyával vagy karszalaggal szórakozhatnak.

Így a pultban dolgozók láthatják, hogy kiket nem szolgálhatnak ki alkohollal. Ahhoz, hogy megállapíthassák, ki hány éves, lehetővé tennék, hogy a szervezők a belépésnél elkérjék a vendégek személyi igazolványát.

A szórakozóhelyek tulajdonosai pedig az eddigieknél szigorúbb ellenőrzésekre és szankcionálásra számíthatnak, ha mégis kiszolgálnak 18 éven aluliakat alkohollal.

Az államtitkár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben más módon is korlátozzák a 18 évesnél fiatalabbak megjelenését este 10 és reggel 6 óra között a szórakozóhelyeken.

A jelenlegi jogszabályok szerint 18 éven aluliakat sem szórakozóhelyen, sem boltban nem lehet alkohollal kiszolgálni.

A szórakozóhelyek működését szigorító tervekről korábbi cikkünkben olvashat.