Vágólapra másolva!
Tarlós István leállíttatta a főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A Fővárosi Közgyűlés eredetileg hétfőn szavazott volna a kórházak szerkezeti átalakításáról, de a téma lekerült a napirendről.
Vágólapra másolva!

"Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyiintézmény-vezető sem lesz kirúgva"- közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel. Tarlós István külföldről leállíttatta Szentes Tamás egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait - olvasható a közleményben. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt is közölte, hogy a főpolgármester és az egészségügyért felelős államtitkár rendkívüli sajtótájékoztatót tart az ügyben.

Az Index kedden késő délután az egyik kórházigazgatóra hivatkozva azt írta, hogy "a fővárosi kórházigazgatók egymásnak adták a kilincset az egészségügyi főpolgármester-helyettesnél, aki sorban rugdosta ki őket." Az MTI megkereste Szentes Tamás egészségügyért- és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettest, de ő azt mondta, nem nyilatkozhat.

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn döntött volna az önkormányzati fenntartású fővárosi egészségügyi és szociális intézmények szerkezetátalakítási koncepciójának kidolgozásáról, a javaslat azonban lekerült a napirendről. A főváros fenntartásában lévő 12 kórház integrációjához szükséges előzetes döntésekről így mégsem határoztak.