Drograzziát tartott a rendőrség több megyében

Vágólapra másolva!
Összehangolt rendőrségi akciót tartottak a hétvégén több megyében is. A razziák során számos kenderültetvényt felszámoltak, emellett nyolc ember ellen indítottak eljárást, közülük ötöt pedig előzetes letartóztatásba helyeztek.
Vágólapra másolva!

Több megye felderítő és bűnügyi szervei összehangolt akciót tartottak a hétvégén a Terrorelhárító Központ munkatársaival. Az egy időben tartott házkutatások során nyolcszáz tő vadkendert és tíz kilogramm termést foglaltak le.

A nyomozás Debrecenben indult, a rendőrök kábítószer-fogyasztókon keresztül jutottak el végül Budapestre, illetve Pest és Vas megyébe. Az ügyben nyolc ember ellen indítottak eljárást, közülük öt személyt előzetes letartóztatásba helyeztek.

A Vas megyei Apátistvánfalván egy 34 éves férfi házában 674 tő marihuána növényre, tíz kilogramm leszüretelt, szárított növényre és technikai berendezésekre bukkantak.

A Pest megyei Gyálon két helyen tartottak házkutatást. Egy 28 éves fiatalembernél kábítószert és kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. Egy másik lakásban nyolcvanegy tő növényt, valamint különböző berendezéseket foglaltak le a nyomozók.

Szintén házkutatás volt annak a 32 éves budapesti férfinak a lakásában is, aki a gyanú szerint Debrecenben több személynek is rendszeresen értékesített kábítószert, melyet a gyáli és apátistvánfalvai termesztőktől szerzett be.

A hatályos törvények szerint a drogtermesztők és -terjesztők 5-20 éves vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.