Előzetesbe került a gyermekével Budapesten kéregető román nő

Vágólapra másolva!
A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a román állampolgárságú nőt, aki kihűlt, alultáplált gyermekével kéregetett Budapesten.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság pénteken előzetesbe helyezte a gyermekével kéregető román nőt, aki ellen súlyos testi sértés, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást.

A 20 éves nőt szerdán igazoltatták a rendőrök a Könyves Kálmán körút és Gyáli út kereszteződésénél, ahol az autók között koldult a másfél éves gyermekével, akit rongyokba csavarva tartott a hasán. Az alultáplált, bántalmazott gyermek lázas volt és végtagjai kihűltek, a kiérkező mentők kórházba vitték, állapota súlyos.

A bíróság szerint a nőnek nincs állandó magyarországi lakóhelye, tartózkodási helyét folyamatosan váltogatja, ezért csak az előzetes letartóztatással biztosítható a jelenléte az eljárásban, továbbá tartani lehet attól is, hogy összebeszéléssel vagy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást.

A nő a gyereke sérüléseit, betegségeit nem kezeltette, és nem vitte őt orvoshoz. Másik gyermeke is fejletlenebb a koránál - közölte a bíróság.