Budapesten és tizenhat megye kórházaiban van látogatási tilalom

Vágólapra másolva!
Összesen ötvennyolc hazai kórházban van részleges vagy teljes látogatási tilalom az influenzajárvány miatt. A fővárosban egy kórházban van teljes, hétben pedig részleges zárlat.
Vágólapra másolva!

Az ÁNTSZ legfrissebb összesített listája szerint az ország tizenhat megyéjében és Budapesten ötvennyolc kórházban van valamilyen szintű látogatási korlátozás az influenzajárvány miatt. Összesen 32 intézményben egyetlenegy osztályra sem mehetnek be a hozzátartozók, 26 kórházban csak egyes részlegeket zártak le. A fővárosban a Heim Pál Kórházban, a Róbert Károly körúti Egészségügyi Szolgáltatóban, a Szent László és Szent István Kórházban, a Szent Imre Kórházban, a Károlyi Kórházban és a Szent János Kórházban van részleges látogatási tilalom. Ezeken felül a Nyírő Gyula Kórházban minden osztályra érvényes a zárlat. Pest megyében részleges látogatási tilalom van a váci, a ceglédi, és a kistarcsai fekvőbeteg-intézményekben.

Az influenzajárvány január végéig kilenc ember halálát követelte Magyarországon. A járvány legfiatalabb áldozata egy kétéves gyermek, akinél az influenza B-vírus-fertőzést azonosították. Pénteken egy hetvennégy éves nő halt meg a szombathelyi kórházban, az ő szervezetében halála után kimutatták a H1N1-vírust.