Szívesen hazajönne a Mexikóban bujkáló Czibula Csaba, de nem tartja biztonságosnak a hazatérést, mivel nemzetközi körözés van érvényben ellene - értesült a Magyar Nemzet.

Levélben érintkezik a Hunvald-ügyben a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészséggel a Mexikóban bujkáló Czibula Csaba, aki kihallgatása esetén maga is az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottja lenne - értesült a Magyar Nemzet ügyvédi forrásokból. A lap meg nem nevezett informátorára hivatkozva azt írja, Czibula szívesen hazajönne Mexikóból, de ebben megakadályozza, hogy a nyomozóhatóság nemzetközi körözést és elfogatóparancsot adott ki ellene, ezért mostanában nem tartja biztonságosnak, hogy Magyarországra utazzon.

Czibula Csaba ellen 2009-ben adott ki nemzetközi körözést és elfogatóparancsot a a Fővárosi Bíróság, mert Hunvald György volt szocialista polgármester és Gál György egykori kerületi SZDSZ-es politikus vélelmezett bűntársa volt az erzsébetvárosi ingatlanpanamában. A gyanú szerint Czibula az előző önkormányzati ciklusban a gazdasági bizottság tagjaként többmilliós összeget kapott abból a vesztegetési pénzből, amelyet Gál György, a testület szabad demokrata elnöke az ügyben érintett vállalkozótól vett át, szavazatai fejében.

A magyar hatóságok ugyan pontosan tudják, Mexikóban hol tartózkodik Czibula Csaba, mégsem tudják hazahozni, mert a két ország között nincs kiadatási egyezmény. Mivel Czibula nem bízott meg ügyvédet védelme ellátásával, a főügyészség hivatalból gondoskodott a védő kirendeléséről. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a mexikói tengerparton "pihenő" férfi a magyar jogtörténetben eddig példa nélküli módon azzal a panasszal fordult az ügyvédi kamarához, hogy kijelölt védője nem a tőle elvárható módon tartja vele a kapcsolatot.

A Hunvald-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.