Több mint 60 kórházban van látogatási tilalom

Vágólapra másolva!
Az ÁNTSZ adatai szerint az országban több mint hatvan egészségügyi intézményben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenza miatt.
Vágólapra másolva!

Békés és Heves megye kivételével már minden megyében van olyan kórház, ahol részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt. Csütörtökön még csak a fővárosban és 12 megyében volt szükség ilyen korlátozásra.

Azokban az egészségügyi intézményekben, ahol részleges látogatási tilalom van, elsősorban az intenzív osztályra, a szülészet-nőgyógyászatra és a gyermekosztályra nem engedik be a látogatókat.

Budapesten a Nyírő Gyula Kórházban van teljes látogatási tilalom, míg a Heim Pál, a Szent László, a Szent István, valamint a Szent János kórházban csak egyes osztályokra nem mehetnek be a hozzátartozók.

Az országban folyamatosan emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma, sok a beteg gyerek, és leginkább a 15-34 éves korosztályt veszélyezteti a vírus.

Az ÁNTSZ tíz olyan halálesetről tud, ahol az áldozat szervezetében megtalálták az influenza kórokozójának valamelyik típusát. Legutóbb pénteken a szombathelyi Markusovszky Kórházban halt meg egy 74 éves férfi, akinek a szervezetében kimutatták a H1N1-vírust.

A korábbi áldozatok közül hat betegnél az influenza A (H1N1) 2009 vírusát, háromnál pedig a B vírust mutatták ki. Az áldozatok egyike egy 5 éven aluli gyermek volt, öten a 35-59 éves, hárman pedig a 60 éven felüli korosztályhoz tartoztak. A felnőtt áldozatok a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartoztak, nem kaptak influenza elleni védőoltást.