A Heim Pál Gyermekkórház ellen is indul fegyelmi eljárás

2011.02.09. 14:29

A János Kórház, a Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellen indít fegyelmi eljárást Tarlós István. Budapest főpolgármestere szerint az intézkedésre azért van szükség, mert több olyat irat került elő, amelyeket meg kell vizsgálni.

Havas Szófia megerősítette azokat a reggeli laphíreket, amelyek szerint a János Kórházban, a Heim Pál Gyermekkórházban, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban indulhatnak fegyelmi eljárások. Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója nem kommentálta ezeket az értesüléseket.

A fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista tagja és a János kórház megbízott orvos-igazgatója egyúttal közölte azt is, hogy nem ismeri azokat a dokumentumokat, amelyek alapján Tarlós István kezdeményezi a vizsgálatot.

A fideszes főpolgármester kedden fogadta a fővárosi kórházi vezetőket. A megbeszélés után a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte, hogy négy kórház vezetésére pályázatot írnak ki február végéig, a posztokra pedig a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek. Emellett pedig azt is bejelentették, hogy egyes intézmények ellen fegyelmi eljárásokat indítanak.

Tarlós István  a Tv2 Mokka című műsorában szerda reggel elmondta, hogy az eljárásokra azért van szükség, mert olyan iratok kerültek elő, amelyeket a fővárosnak meg kell vizsgálnia.

KAPCSOLÓDÓ CIKK