A Heim Pál Gyermekkórház ellen is indul fegyelmi eljárás

Vágólapra másolva!
A János Kórház, a Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellen indít fegyelmi eljárást Tarlós István. Budapest főpolgármestere szerint az intézkedésre azért van szükség, mert több olyat irat került elő, amelyeket meg kell vizsgálni.
Vágólapra másolva!

Havas Szófia megerősítette azokat a reggeli laphíreket, amelyek szerint a János Kórházban, a Heim Pál Gyermekkórházban, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban indulhatnak fegyelmi eljárások. Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója nem kommentálta ezeket az értesüléseket.

A fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista tagja és a János kórház megbízott orvos-igazgatója egyúttal közölte azt is, hogy nem ismeri azokat a dokumentumokat, amelyek alapján Tarlós István kezdeményezi a vizsgálatot.

A fideszes főpolgármester kedden fogadta a fővárosi kórházi vezetőket. A megbeszélés után a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte, hogy négy kórház vezetésére pályázatot írnak ki február végéig, a posztokra pedig a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek. Emellett pedig azt is bejelentették, hogy egyes intézmények ellen fegyelmi eljárásokat indítanak.

Tarlós István a Tv2 Mokka című műsorában szerda reggel elmondta, hogy az eljárásokra azért van szükség, mert olyan iratok kerültek elő, amelyeket a fővárosnak meg kell vizsgálnia.