Háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés kezdődik Siófokon

Vágólapra másolva!
Egyebek mellett az alkotmányozás áll a szerdán kezdődő háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés középpontjában. A tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök részletes tájékoztatást ad a strukturális átalakítási tervekről. A helyszínen ülésezni fog a Fidesz elnöksége és a kormány is.
Vágólapra másolva!

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, hogy Orbán Viktor a szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésen értékeli majd az elmúlt időszakot, és megjelöli a tavaszi parlamenti ülésszak kormányzati célkitűzéseit.

A tanácskozás egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, amelynek menetrendjére a Fidesz javaslatot tesz Siófokon. Meghallgatják majd Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőt, aki az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultációt vezeti.

Orbán Viktor kormányfő beszámol a strukturális átalakítási tervről is, amely hétfőn a parlamentben szintén téma lesz. Ezzel kapcsolatban Lázár János hozzátette, vitás kérdések bizonyára lesznek, afelől azonban nincs kétsége, hogy a végén megegyezés születik ezekben is.

Ugyancsak szó lesz a frakcióülésen Balsai István semmisségi törvényjavaslatáról, valamint az elszámoltatás eddigi eredményéről.

Személyi kérdések szintén napirendre kerülnek majd a tanácskozáson, ugyanis több személyi változás is várható az országgyűlési bizottságokban.