A Magyar Nemzet szerint Göncz Kinga is érintett a moszkvai ingatlanügyletben

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-kormány külügyminisztere is érintett lehet a moszkvai kereskedelmi kirendeltség bűncselekménygyanús értékesítésében - írja a pénteki Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Egy, a birtokába került dokumentumra hivatkozva a Magyar Nemzet azt írja, hogy: " a Magyar Köztársaság hatáskörrel rendelkező hatóságai felhatalmazták" Székely Árpád moszkvai nagykövetet a kereskedelmi kirendeltség épületéről szóló szerződés aláírására. Ezen a dokumentumon van rajta a külügyi tárca egykori vezetőjének aláírása. A lap szerint Göncz Kingának pontosan tudnia kellett arról, hogy nem volt semmilyen pályáztatás sem az épület eladására, sőt, még a vagyongazdálkodási tanács sem döntött az értékesítéséről. Vagyis így bármilyen adásvételi szerződés megkötése jogsértő lett volna.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön helyezte szabadlábra Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkárt, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét és Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet. A moszkvai magyar kereskedelmi képviselet eladása kapcsán vették őrizetbe a korábbi vezetőket, előzetes letartóztatásukat a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte, de a bíróság máshogy döntött. A döntés nem jogerős.

A moszkvai ingatlanügy részleteiről és szereplőiről itt olvashat.