Öt éve tartozik kétmillió forint illetékkel Selmeczi Gabriella

Vágólapra másolva!
A fideszes Selmeczi Gabriella kétmillió forinttal tartozik az adóhatóságnak öt éve - írja a Hírszerző című internetes portál. A politikus szerint ő részletfizetést kért, de kérését azóta nem bírálták el.
Vágólapra másolva!

Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatában szerepel egy kétmillió forintos illetéktartozás, amelyet öt éve nem törlesztett az adóhatóságnak - írja a Hirszerző.

A Miniszterelnökség a hírportál érdeklődésére azt válaszolta, hogy Selmeczi szerint az illetéktartozás egy 2005-ös ingatlanvásárlás nyomán keletkezett, és ő részletfizetést kért, de az illetékhivatal még nem bírálta el a kérelmet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hírportál megkeresésére azt közölte, hogy folyamatosan bírálják el a részletfizetési kérelmeket, és bár néhány esetben előfordul az ügyintézési határidő túllépése, de akkor sem évekről van szó.

Az illetékhivatalt 2007-ben összevonták az adóhatósággal, de az emiatt kialakult ügyirat-felhalmozódást 2010 első negyedévében megoldották - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Hozzátették, hogy 2010-ről még maradt néhány áthúzódó ügy, de ezek többnyire a törvényes ügyintézési határidőn belül elintéződnek.

Az adóhatóság ugyanakkor válaszában kiemelte, hogy tájékoztatása csupán általános jellegű, ugyanis a hivatali eljárás során tudomására jutott minden irat, adat, tény, körülmény tekintetében titoktartási kötelezettsége van.