Vágólapra másolva!
A nemzetpolitikai államtitkárság közleménye szerint eddig több mint 27 ezren kérelmezték a magyar állampolgárságot az egyszerűsített honosítás keretében. A legidősebb igénylő most töltötte be a 99. életévét.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok szerint eddig több mint 27 ezren kérelmezték az egyszerűsített honosítás keretében a magyar állampolgárságot.

A határon túli magyarok továbbra is folyamatosan nyújtják be a kérelmeket, hetente annyi beadvány érkezik, mint a tavalyi év egészében. - közölte Wetzel Tamás honosításért felelős miniszteri biztos. A közlemény szerint több tucat olyan idős magyar nemzetiségű ember kérte a visszahonosítását, aki most lesz harmadszor magyar állampolgár, mert még mindannyian a trianoni békeszerződés előtt születtek. A legidősebb igénylő most töltötte be a 99. életévét.

A nemzetpolitikai államtitkárság tájékoztatása szerint Csíkszeredán, Budapesten, Szabadkán és Kolozsváron a legnagyobb az érdeklődés, de további 60 külképviseleten és hozzávetőlegesen 660 magyarországi anyakönyvvezetőnél is adtak már be kérelmet. Az igényléseket továbbra is fele-fele arányban nyújtják be a külképviseleteken és Magyarország területén.