Az MSZP nem tér vissza a parlamenti alkotmányozásba

Vágólapra másolva!
Nem tér vissza az alkotmányozási folyamatba az MSZP - jelentette be honlapján a párt elnöke. Mesterházy Attila azt írta, nem akar dísz lenni "Orbán alkotmányozó bocskaiján", pártja pedig saját alkotmánykoncepciót fog benyújtani.
Vágólapra másolva!

Az MSZP nem lát változást a Fidesz szándékaiban, ezért nem változtat álláspontján, és nem tér vissza az alkotmányozás parlamenti folyamatába - írta vasárnap a honlapján Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke úgy fogalmazott, hogy pártja "nem lesz dísz Orbán Viktor alkotmányozó bocskaiján".

Mesterházy Új MSZP - Új politika címmel indított sorozatot a weboldalán, amelyben hetente aktuális eseményekhez és hírekhez fűz kommentárt. Első írásában az alkotmányozás mellett kitért arra is, hogy szerinte az ellenzéknek alig néhány napja lesz elmondani a véleményét a következő éveket meghatározó gazdaságpolitikai tervekről.

Az MSZP vasárnap frakcióülésen vitatja meg a párt alkotmánykoncepcióját, és várhatóan dönt arról, hogy azt benyújtják-e az Országgyűlésnek. Mesterházy Attila a bejegyzésében azt írta, hogy az MSZP a tervezetet a legszélesebb közvélemény elé tárja megvitatásra.

A parlamenti alkotmányozási folyamat részeként a fideszes Szájer József vasárnap jelentette be, hogy 12 kérdésből álló kérdőíven kérdezik meg az embereket a készülő új alkotmány koncepciójáról (a kérdésekről bővebben itt olvashat).