Országrészgyűléseket kezdeményez az MSZP

Simon Gábor MSZP választmány
Vágólapra másolva!
"Hallasd a hangod!" néven országos kampányt indít és "országrészgyűlésnek" nevezett "kirajzásokat" szervez az év hátralévő hónapjaiban az MSZP. Az ellenzéki párt képviselőinek minden egyéni körzetbe el kell majd látogatniuk. Az ellenzéki frakció a megszorítások hatásának vizsgálatára is munkacsoportot alakít.
Vágólapra másolva!

A megszorítások és a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozásával összefüggő költségvetési zárolások hatását vizsgáló munkacsoportot hoz létre Kiss Péter volt kancelláriaminiszter vezetésével az MSZP - közölte Mesterházy Attila pártelnök, frakcióvezető a szocialista képviselőcsoport vasárnapi ülése után.

Nem lenne szükség megszorításokra, sőt nem lett volna szükség válságadókra és a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások állami kezelésbe vételére sem, ha a kormány az igazságtalan adóreformmal nem üt lyukat a költségvetésen" - fogalmazott Mesterházy, aki szerint az MSZP kíváncsian várja, hogy a kormány mely területeken és miként kívánja megtakarítani azt a 800 milliárd forintot, amelyre - a pártelnök megítélése szerint - a kormány elmúlt kilenc hónapban folytatott gazdaságpolitikája miatt van szükség.

A pártelnök beszámolt arról is, hogy előterjesztésére a frakció úgy döntött, hogy a szocialisták az év végéig "országrészgyűléseket" tartanak majd, amelyek keretben a párt minden parlamenti képviselőjének kötelessége lesz elmenni az összes egyéni választókerületbe.

A párt "Hallasd a hangod! elnevezésű kampányába illeszkedő "kirajzásokon" szeretné meghallgatni az emberek véleményét az ország helyzetéről, a kormány tevékenységéről és a szocialista párt által nyújtott alternatíváról.