Blikk: Balsai fia pályázat nélkül lett ügyvéd Schmitt hivatalában

Vágólapra másolva!
Megbízási szerződés alapján, nyílt pályáztatás nélkül dolgozik Balsai István fideszes országgyűlési képviselő fia a Köztársasági Elnöki Hivatalban - értesült a Blikk. Egy törvénymódosítás értelmében szeptember óta közbeszerzés nélkül vehetnek igénybe jogi szolgáltatásokat az állami hivatalok.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint Balsai István fideszes országgyűlési képviselő fia ügyvédi tevékenységet végez a Köztársasági Elnöki Hivatalban (KEH) megbízási szerződés alapján. A lap úgy tudja, hogy ifj. Balsai István ügyvéd nyílt pályáztatás nélkül jutott a közpénzes megbízáshoz.

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő a lapnak elmondta, hogy ha bárki bizalmi alapon választhat magának ügyvédet, akkor azt egy közintézmény is megteheti. Ez jogilag is így van, ugyanis szeptemberben módosították úgy a közbeszerzési törvényt, hogy jogi szolgáltatások esetén nem kötelező közbeszerzést kiírniuk az állami intézményeknek.

A Köztársasági Elnöki Hivatal nem válaszolt a kérdésre, hogy pontosan milyen feladatokat végez ifj. Balsai István, valamint hogy mekkora összeget kap a hivataltól. A KEH honlapján a gazdálkodásról szóló adatokat Schmitt Pál hivatalba lépése óta nem frissítették.