Műtárgyakat loptak el a Magyar Nemzeti Galériából

2011.02.16. 15:55

Az eddigi információk szerint két kőfaragványt loptak el a budavári intézményből. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Műtárgyakat loptak a Magyar Nemzeti Galériából a rendőrség szerdai tájékoztatása szerint. A galéria közleménye szerint a kőfaragványok - amelyek becsült értéke darabonként megközelíti az 5 millió forintot - a galéria állandó kiállításáról tűntek el, eddig tisztázatlan körülmények között. A műtárgyak hiányát kedden délután észlelték.

A tolvajok egy, a jáki templomból származó vörös színű, homokkőből készült sárkányfigurás vállpárkánytöredéket és egy fehér márvány domborműves kőlemez bal szélső részletét vitték magukkal. A műtárgyak mechanikai és technikai védelemmel is el voltak látva - olvasható a közleményben.

A galéria fegyveres őrsége a biztonsági előírások szerint haladéktalanul értesítette a rendőrséget, a főigazgató pedig azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. További információ a nyomozás és a vizsgálat lezárulta után várható - írták.