Puch válaszút elé állítaná az MSZP-ben Gyurcsányt

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferencet kritizáló nyilatkozatot tett Puch László, az MSZP egyik befolyásos politikusa, aki szerint a korábbi miniszterelnöknek vagy alkalmazkodnia kellene a párthoz, vagy új politikai szervezetet kellene alapítania.
Vágólapra másolva!

Puch László, az MSZP pártigazgatója úgy véli, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő Demokratikus Koalíció nevű platformja párt a pártban. A pártigazgató az Fn.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy Gyurcsány erős egyéniség, el fogja dönteni, hogy mi akar, de olyat senki sem tehet, ami szétszakítja a pártot. Ha esetleg ilyesmi járna a fejében - tette hozzá -, akkor talán az lenne a legjobb, ha rájuk hagyná a baloldal képviseletét, ő pedig megalakítaná a maga liberális-demokrata pártját.

Puch László szerint hamarosan el kell dőlnie annak, hogy milyen pártot akar a többség. Ő úgy véli, hogy a balközép státus hívei lesznek többen, és ebben az esetben Gyurcsánynak döntenie kell, hogy alkalmazkodik vagy kilép.

Gyurcsány Ferenc február 18-án tart évértékelő beszédet, az erről korábban írt cikkünket itt olvashatja. A korábbi közlemény szerint a volt miniszterelnök-pártelnök, a MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke értékeli az ország és a kormány állapotát, beszél az ellenzék, ezen belül az MSZP helyzetéről, és saját politikai szándékairól is.