Selmeczi Gabriella kifizette az illetéktartozását

Vágólapra másolva!
Rendezte az adóhivatallal szemben fennálló tartozását Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő - írja a HVG. Selmeczi egy 2005-ös ingatlanvásárlás miatt tartozott az adóhivatalnak.
Vágólapra másolva!

Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóstáb vezetőjének tájékoztatása szerint kifizette az illetéktartozását Selmeczi Gabriella. A HVG című hetlap nyugdíjvédelmi megbízottnak feltett kérdéseire válaszolt a képviselő helyett Havasi Bertalan.

A fideszes képviselő 2010. december 31-ei vagyonnyilatkozatában kétmillió forint illetéktartozás szerepelt, amelyet Selmeczi a sajtóban azzal magyarázott, hogy egy 2005-ös ingatlanvásárlás kapcsán részletfizetést kért, de kérelmére nem érkezett válasz. Részletfizetést az kaphat, akinél valószínűsíthető az illeték későbbi megfizetése. Ilyenkor az adóhatóság a kérelem napján érvényes jegybanki alapkamattal azonos kamatot számít fel.

Selmeczi Gabriella 2010-es vagyonnyilatkozatában ingatlanok fel vannak ugyan tüntetve, de nem szerepel sem megtakarítás, sem készpénz. A szabály szerint ez utóbbinál a mindenkori képviselői alapdíj (231 ezer forint) hathavi összegét meghaladó részt kell feltünteti a dokumentumban.