H1N1-fertőzésben meghalt egy fogvatartott Veszprémben

Vágólapra másolva!
Valószínűleg H1N1-es fertőzés miatt halt meg a veszprémi büntetés-végrehajtási intézet egyik fogvatartottja - értesült a Független Hírügynökség. A férfi családja feljelentést tett, mert szerintük a férfi későn kapta meg a kezelést.
Vágólapra másolva!

Tíz napon át kezelték a veszprémi kórház intenzív osztályán azt a negyvenéves férfit, aki a napokban légzési elégtelenségben életét vesztette a veszprémi kórházban. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfit korábban a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben tartották fogva. A BVOP közleményében arról számol be, hogy a férfit, miután február elsején rosszul lett, haladéktalanul beutalták a helyi kórházba. Mint írják, az ügyészség a fogvatartottat múlt hétfőn szabadlábra helyezte, így halálának okáról már nem kaptak értesítést. Az ügyben a katonai ügyészség nyomoz, a büntetés-végrehajtás pedig belső vizsgálatot indított. Úgy tudni, a férfi hozzátartozói tettek feljelentést, mert úgy vélik, rokonuk későn kapta meg a kezelést.

Újabb áldozata van a H1N1-nek Szolnok megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet közölte, hogy az intézményben a napokban H1N1-fertőzés miatt meghalt egy ötvenöt éves férfi, ő az idei influenzajárvány második megyei áldozata. A férfi nem volt február 8. óta kezelték a kórházban a fertőzés szövődményeként fellépő súlyos, kétoldali tüdőgyulladással. A beteg egészen kedden bekövetkezett haláláig folyamatosan gépi lélegeztetésre szorult. A férfi nem szenvedett az influenza ilyen súlyos lefolyására hajlamosító, ebből a szempontból rizikófaktornak számító krónikus betegségek egyikében sem - közölte a kórház.

Az országos tiszti főorvos szerdán azt közölte, hogy a jelenlegi szezonban 18, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről értesült az Állami Nép-egészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.