Kórházban kakaskodó önkormányzati képviselőt ítéltek pénzbüntetésre

Vágólapra másolva!
Sipos László 2009-ben, még alpolgármesterként dulakodott egy zártkörű rendezvény biztonsági őrével a kecskeméti kórház pszichiátriáján.
Vágólapra másolva!

Garázdaság vétsége miatt 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kecskeméti Városi Bíróság Sipos László kecskeméti önkormányzati képviselőt kedden, ha nem fizeti be, akkor a büntetést 120 nap elzárásra kell átváltoztatni. Az ítélet nem jogerős.

A bírósági ítélet indoklása szerint Sipos László a barátjával 2009. december 4-én este megjelent a megyei kórház egyik osztályának zártkörű rendezvényén, és onnan a felszólítás ellenére sem távoztak. Több tanú szerint a képviselő barátja vitába keveredett valakivel, mire Sipos a segítségére sietett úgy, hogy az egyik férfinak hátulról megfogta a nyakát. Ezután a teremben tartózkodó ápolók Sipos Lászlót és barátját a földre vitték, aztán kivezették a teremből, és hívták a rendőrséget.

Demeter Gábor bíró indoklása szerint Sipos tette alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. Sipos László a garázdaság elkövetésekor Kecskemét fideszes alpolgármestere volt, jelenleg pedig önkormányzati képviselő.

Sipos László az ítélethirdetés előtt elmondta: azon az estén csak olyan dolog történt, ami gyakran előfordul más közösségi összejöveteleken is. "Nem állt szándékomban senkit sem megbotránkoztatni" - mondta a polgárőrként is tevékenykedő képviselő. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, Sipos László pedig három nap gondolkodási időt kért.