Börtönbüntetést kapott a csempészeket segítő volt rendőrparancsnok

Vágólapra másolva!
Jogerősen hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy volt szabolcsi rendőr főhadnagyot, mert kenőpénzért cserébe futni hagyott cigarettacsempészeket. Az ügyben a rendőr feleségét is elítélték.
Vágólapra másolva!

Hat év hat hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla egy rendőrre, aki cigarettacsempészeknek segített abban, hogy a kollégái ne leplezzék le őket, és ezért alkalmanként 50 ezer forintot kapott - közölte az ítélőtábla sajtószóvivője.

A férfi, aki az elkövetéskor a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság rozsályi rendőrőrsének parancsnoka volt, segített emellett egy ismerősének (a negyedrendű vádlottnak) egy haragosát lebuktatnia csempészetért.

A férfit a bíróság a börtönbüntetés mellett 200 ezer forint pénzmellékbüntetésre és ugyanekkora összegű vagyonelkobzásra is ítélte. Az ügyben a rendőr felesége harmadrendű vádlott volt, rá a bíróság jogerősen két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a szabolcsi rendőrparancsnok beismerő vallomást tett és megbánta tettét, súlyosbította azonban a büntetést, hogy a főhadnagy cselekménye alkalmas a vezető beosztású hivatalos személyek iránti közbizalom megingatására.