Magyar Nemzet: Felmerült a hűtlen kezelés gyanúja a postaszékház eladásánál

Vágólapra másolva!
A posta által megrendelt szakvélemény szerint fennáll a gyanú, hogy szándékosan gyengítették a Magyar Posta pozícióit a Krisztina körúti palota 2008-as eladása során - írja a Magyar Nemzet. A kár becslések szerint több milliárd forintra rúghat.
Vágólapra másolva!

Feltehetően szándékos vagyoncsökkentésre irányult, és felveti a hűtlen kezelés, illetve az okirat hamisítás gyanúját a Magyar Posta Krisztina körúti palotájának 2008-as eladása és az új székház 2007-ben történt kibérlése - írta egy, az állami tulajdonú társaság megrendelésére készíttetett független szakvéleményre hivatkozva szerdai számában a Magyar Nemzet.

A szakvélemény készítője szerint "fennáll a gyanú, hogy szándékosan gyengítették a posta pozícióit" - idézte a lap. A szakértők szerint a hűtlen kezelés elkövetési magatartásának tekinthető az is, hogy az eladási ár jelentősen alatt maradt az ingatlan valós piaci értékének.

A dokumentum szerint követhetetlenek azok a számítások, amelyekre hivatkozva a székház eladása és a bérleti konstrukció mellett döntött a posta akkori vezetése és a tulajdonosi jogokat gyakorló vagyonkezelő.

A szakvélemény megállapítja azt is, hogy hamis adatokkal érveltek az új székház bérleti konstrukciója mellett is - írja a lap. A posta 2007 januárjában vette bérbe tíz évre az Árpád hídnál lévő új irodaházat, melyért 2017 végéig összesen 13,5 milliárd forintot kell fizetnie. A szerződés szerint akkor is, ha idő előtt felmondanák a bérletet.

Az ügyben egy éve büntetőeljárás folyik, gyanúsított még nincs. A kár becslések szerint több milliárdra rúghat - olvasható a lapban.