Nyomoznak Csipak Péter házépítése miatt

Vágólapra másolva!
A rendőrség hivatali visszaélés gyanújával nyomozást indított a belvárosi Fashion Street mögött álló ingatlanvállalkozó, Csipak Péter házépítése miatt. Az ügyben egy jobbikos önkormányzati képviselő tett feljelentést az Index cikke alapján.
Vágólapra másolva!

Hivatali visszaélés gyanújával rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi osztálya, miután Bodor Zoltán, a Jobbik második kerületi önkormányzati képviselője feljelentést tett Csipak Péter házépítése miatt.

A képviselő azért fordult a rendőrséghez, mert szerinte a budapesti belvárosi Fashion Street mögött álló ingatlanvállalkozó budai Hármas-határhegyen épült házának garázsa és a felhajtó egy része a telekkel szomszédos Budai Tájvédelmi Körzet területére épült.

A jobbikos képviselő szerint a telek kerítéssel körülkerített területe több mint kétezer négyzetméterrel nagyobb, mint az építtető tulajdonában álló ingatlannak az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett és rögzített mérete.

A Jobbik képviselője még február 9-én tett feljelentést ismeretlen tettes ellen az Index híre alapján. Az internetes lap azt írta, hogy a környékről készült műholdkép és az ingatlannyilvántartásból származó koordináták alapján rajzolt telekhatárok összevetésekor derült ki, hogy az építkezés jóval túlterjeszkedett a hivatalos telekhatáron. Az 1800 négyzetméteres házhoz tartozó hatállásos garázs nagyobbik része és a feljáró már a védett erdőben épült.