Átvizsgálják a belső irattárakat a gyorshajtásokat eltussoló rendőrök miatt

Traffipax
Vágólapra másolva!
Az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálatot rendelt el a budapesti rendőrség irattárainál a két, hivatali visszaéléssel vádolt rendőr ügyében előkerült rendőrségi iratok miatt - írja a Népszabadság. A két rendőrt hivatali visszaéléssel vádolták meg, mire ők azzal védekeztek, hogy felső utasításra simították el több ismert ember közlekedési szabálysértését. Az ennek alátámasztására felhozott határozatok a lap szerint hamisnak tűnnek.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság információi szerint belső vizsgálat indult a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) érintett egységeinél a két, hivatali visszaéléssel vádolt rendőr ügyében nyilvánosságra került, hamisnak tűnő iratok miatt. A két rendőr egy megismételt elsőfokú perben "első ránézésre szabályosnak látszó" rendőrségi határozatokkal akarta bizonyítani, hogy bizonyos közlekedési ügyeket felsőbb utasításra süllyesztettek el.

Azonban több olyan ismert emberről szóló iratot is átadtak a bíróságnak, amelyek hamisnak tűnnek. Így például több érintett nevén nem is volt autó, Juszt László televíziós műsorvezető ügyében született határozaton pedig hamis lakcím szerepelt, Lendvai Ildikó szocialista képviselőnek, még jogosítványa sincs - sorolja a lap, amely szerint egyelőre még az sem biztos, hogy a hamisnak tűnő iratok valóban a rendőrségről kerültek ki. Az ügyről részletesen itt olvashat.