Már nincs szmogveszély Budapesten

2011.03.03. 6:39

A szálló por koncentrációja minden fővárosi mérőállomáson az egészségügyi határérték alatt volt csütörtök hajnalban, ezért visszavonta a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Tarlós István főpolgármester.

Visszavonta Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a szerdai mérési adatok alapján nem indokolt annak fenntartása - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön hajnalban.

Az ellenőrzött adatok alapján, a kisméretű szálló por koncentrációja egyik fővárosi mérő ponton sem érte el a tájékoztatási küszöbértéket, sőt minden fővárosi mérőállomáson az egészségügyi határérték alatt volt. A szmogriadó tájékoztatási fokozatát kedden hajnalban rendelte el a főpolgármester.

A levegőtisztaság-védelmi jogszabályok szerint egy légszennyező anyag mennyiségének fokozatos növekedése először az egészségügyi határértéket, súlyosabb - már rendkívüli légszennyezettségi - helyzetben a tájékoztatási küszöbértéket, a legsúlyosabb esetben pedig a riasztási értéket érheti el, vagy haladhatja meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK