Latyakot hagyott maga után a márciusi hó

Vágólapra másolva!
Az este kezdődött havazás reggelre átvonult az ország felett, az utakon sehol sem kell számítani komoly akadályra a hó miatt - közölte az [origo] érdeklődésére az Útinform.
Vágólapra másolva!

A szerda este kezdődött havazás reggelre átvonult az ország fölött, a főutak általában jól járhatók, sehol sem okoz komoly fennakadást a havazás - közölte az [origo] csütörtök reggeli érdeklődésére az Útinform.

Reggel már csak Csorna, Lenti, Mátészalka és Nyírbátor környékén szállingózott a hó. Szolnok, Berettyóújfalu térségében ködös az idő, a látótávolság 100-200 méter körüli. A fő- és mellékutakon Hajdúszoboszló környékén jeges szakaszokra futhatnak, nagy a csúszásveszély. Foltokban hókásás vagy latyakos egy-egy főút Debrecen, Kápolnásnyék, Tapolca, Szombathely és Mohács körzetében.

Az alsóbbrendű utak egyértelműen havasak, latyakosak a Dunántúl nagy részén, a Duna-Tisza köze déli területein, a Dél-Alföldön, a Hortobágyon, a Tisza-tónál és a Jászságban valamint Balassagyarmat, Eger, Gyöngyös, Putnok, Szikszó és Debrecen térségében. Budapesten is esett a hó az éjjel, az utak burkolata általában nedves - írja a Fővinform.

Az [origo] megkereste az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot is, közlésük szerint az éjszaka semmilyen a havazáshoz köthető bejelentés nem érkezett.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
További képekért kattintson a fotóra!