Nemzetközi bírósághoz fordul a Danubius és a Sláger

Vágólapra másolva!
Máciusban a Világbank nemzetközi beruházási vitáit rendező fórumához (ICSID) fordulnak a Danubius Rádió és a Sláger rádió tulajdonosai a 2009-es frekvenciapályázat miatt.
Vágólapra másolva!

A Danubius Rádió és a Sláger Rádió tulajdonosai márciusban a Világbank nemzetközi beruházási vitáit rendező fórumához (ICSID) fordulnak jogvédelemért Magyarországgal szemben. A tulajdonosok elmondták a Budapest Business Journalnak, hogy már az utolsó előkészületi lépéseknél tartanak ezügyben.

A médiacégek azért fordulnak az ICSID-hez, hogy jogorvoslatot kapjanak, mondván nem újították meg frekvencia-engedélyeiket egy olyan tenderen, amiről a bíróság is kimondta, hogy jogszerűtlen volt.

A Legfelsőbb Bíróság február 23-ai döntése számukra kedvezőtlen eredménnyel zárult. A Danubius esetében ugyan kimondta, hogy jogsértően járt el az ORTT, amikor nem zárta ki már a frekvenciák pályáztatása során a frekvenciáját végül elnyerő Advenio Zrt.-t. A másik eljárásban azonban a Sláger Rádió vesztett, a bíróság szerint az ORTT itt nem járt el jogsértően, amikor nem zárta ki a frekvenciák pályáztatása során az FM1 konzorciumot, amely a Sláger Rádió frekvenciáját kapta.

Az ügy előzményéről részletesen itt olvashat.