A rendőrség szerint a férj ölt Écsen

Bizonyosnak tekinthető, hogy a Győrhöz közeli Écsen a férj lőtte agyon feleségét, ami után magával is végzett - közölte a rendőrség.

A késő éjjel zárult helyszíni szemlén nem merült fel olyan adat, amely kétségessé tette volna a rendőrség azon megállapítását, hogy a férj ölte meg a feleségét, majd magával is végzett csütörtök délután a Győrhöz közeli Écsen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint emberölés bűntette miatt indult nyomozás az ügyben. Ha kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy helyes a rendőrség feltevése, büntethetőséget kizáró ok - az elkövető halála - miatt lezárják az eljárást.
   
Hasonlóan tett a rendőrség a tavaly március közepén történt tényői tragédia ügyében; a két kislányát és feleségét megölő, majd magával is végző férfi ügyét öt hónappal a tragédia után zárhatta le a rendőrség.
   
Csütörtök délután négy óra körül történt a családi tragédia Écsen, a Deák Ferenc utca egyik családi házában. A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint az 53 éves férj - családi vita után - előbb lelőtte vadászpuskájával a nála két évvel fiatalabb feleségét, majd magával is végzett.
   
Egyik rokonukat hívta fel a házaspár otthon tartózkodó fia, aki csak hallotta, de nem látta, hogy lövöldözés volt a házukban. A családtag riasztotta a mentőket, ők értesítették a rendőrséget. A 17 éves fiú nem sérült meg, de sokkos állapotban szállították kórházba. A kisalfold.hu információi szerint a házaspárnak két lánya is van, de ők külföldön élnek.