Gázrobbanás miatt összedőlt egy ház Szentesen

2011.03.04. 15:14

Gázrobbanás miatt összedőlt egy ház Szentesen. Egy 61 éves nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, a tűzoltók húzták ki a romok alól. Öt másik ház is megrongálódott.

Gázrobbanás miatt összedőlt egy ház péntek délután Szentesen, a robbanás következtében egy nő életveszélyesen megsérült - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője pénteken.

Tátrai János tájékoztatása szerint nem sokkal délután két óra előtt kapták a tűzoltók a riasztást, amely szerint robbanás történt a szentesi Táncsics utcában. A helyszínre érve látták, hogy az érintett ház összedőlt. A romok alatt egy 61 éves nőt találtak, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A robbanás következtében öt további ház megrongálódott. A szomszédos házak ablakai kitörtek, a tetőn lévő cserepek elmozdultak, de ezek az épületek nem váltak lakhatatlanná, így nincs szükség kiköltöztetésre. A szentesi polgári védelmi kirendeltség segítségével a tűzoltók fóliákkal végzik az ideiglenes javításokat. A tűzoltóság szakértő bevonásával vizsgálja a robbanás körülményeit. A robbanás után egy kerékpározó férfi az épülethez hajtott, hogy segítsen, de elesett az udvaron, és megsérült, ezért őt is kórházba vitték a mentők.

Estére a statikai szakember megállapította, hogy az épület területére lépni veszélyes. A következő órákban azonban még egyszer átvizsgálják a helyszínt, hogy biztosan nincs-e a romok alatt senki, a 61 éves asszonyhoz ugyanis időnként szociális munkás járt. A terület átvizsgálása után megkezdik az épület gépi bontását.