Lemondott László György, a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezetője

Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról László György, a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatója. A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatójának megfogalmazása szerint "magánokból" mondott le a vezető.
Vágólapra másolva!

Március 31-ei hatállyal lemondott László György, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. vezérigazgatója - közölte a Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. László György ősz óta töltötte be a posztot. Tarlós István főpolgármester a lemondást elfogadta, és támogatja a közgyűlés előtt. A Fővárosi Közgyűlés márciusi ülésén dönt arról, hogy ki töltse be a posztot. Szűcs Somlyó Mária tájékoztatása szerint a lemondást "magánokkal" indokolta a távozó vezető.

Forrás: MTI

Tarlós István azt mondta, hogy a személyi változás nem érinti az új városüzemeltetési modell működtetését. A Fővárosi Közgyűlés 2010. október végén hozta létre a BVK-t azért, hogy "magasabb szintre emeljék a városüzemeltetés legfontosabb vállalatainak" szakmai irányítását és javítsák a cégek hatékonyságát.

A vállalatcsoport tagja lett a BVK mellett a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit (Főkert)Zrt., a Fővárosi Kéményseprő-ipari (Főkétüsz) Kft., valamint a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. Emellett a BVK látja el a tulajdonosi képviseletet az olyan vegyes tulajdonú cégekben, mint a Fővárosi Gázművek Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft., a Budapesti Szennyvíztisztítási Kft., a Nagybani Piac Zrt., és az Enviroduna Kft.

László Györgynek gépészmérnöki végzettsége van. 1991 és 1994 között az MDF színeiben a Fővárosi Közgyűlés képviselője is volt Az MDF egyik régebbi vezetője az [origo]-nak korábban azt mondta, az 1990-es évek elején a pártnak jó kapcsolatai voltak a műszaki és közgazdász értelmiséggel, így került a politika közelébe László is. 1996-ban kezdett a Főtávnál dolgozni, korábban többféle posztot betöltött: volt kapcsolati menedzser, értékesítési, majd üzletfejlesztési és PR-igazgató is.

A Fővárosi Önkormányzat cégeinek vezetőiről készült korábbi összeállításunkat itt olvashatja.