Megszüntették a kispesti kerületi lapot

Vágólapra másolva!
Megszűnt Kispesten az önkormányzat kerületi lapja. A pénteki döntés előtt helyi lakosok a városháza előtt koporsóba tett újságokkal demonstráltak. A döntéssel Kispest lett az egyetlen fővárosi kerület, ahol nincs önkormányzati lap.
Vágólapra másolva!

Megszüntették a Kispest című kerületi lapot az önkormányzat LMP-s és Fidesz-KDNP-s képviselői. A pénteki testületi ülés előtt helyi lakosok a városháza előtt koporsóba tett lapokkal demonstráltak az újság megszüntetése ellen. Bár Gajda Péter polgármester arra kérte a megszüntetést pártoló képviselőket, hogy gondolják át újra döntésüket, a testület végül név szerinti szavazáson nem kért sem az újság papíralapú, sem az internetes változatából. Csaknem két évtizedes megjelenés után az e havi az utolsó lapszáma az önkormányzat hivatalos lapjának, a Kispestnek. A pénteki ülésen megismétlődött a február 18-án hozott döntés.

Még a döntés előtt a polgármester elmondta, többen is megkeresték, idősek és a civil szervezetek képviselői is, hogy a helyiek eléréséhez, valamint a kerületet érintő információk megszerzéséhez nem elegendő a kerületi tv és az internet, szükség van az újságra is. Hozzátette: ha megszüntetik az újságot, Budapesten Kispest marad az egyetlen kerület, ahol nincs önkormányzati lap. Burány Sándor MSZP-s képviselő szerint az újságról szóló vita arról is szól, hogy egy "többség gátlástalanul mindent megtehet egy kisebbséggel". A kispesti MSZP pénteken aláírásgyűjtést kezdeményezett a lap megmaradása érdekében.