A Jobbik szerint a kormány olyan, mint egy strucc

helyiek "járőröznek" Gyöngyöspatán, Gyöngyöspata, Jobbik, Magyar Gárda, 2011. március 1-je óta járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a Heves megyei Gyöngyöspatán
Vágólapra másolva!
A Jobbik gyöngyöspatai tüntetésén Vona Gábor elnök a közbiztonság javítására szólította fel a kormányt. Az ellenzéki párt alelnöke pedig azt mondta, hogy bár a kormány tagadja, a bűnözés rendkívüli mértékben megnövekedett az országban.
Vágólapra másolva!

Demonstrációt tartott a Jobbik vasárnap a Heves megyei Gyöngyöspatán - rendőrségi becslés szerint mintegy ezer ember részvételével - arra hivatkozva, hogy a településen megszaporodtak a bűncselekmények. Vona Gábor, a Jobbik elnöke közölte, hogy a tüntetés nem cigányellenes, hanem magyarpárti. A pártelnök hozzátette, hogy "mi békét és nyugalmat akarunk".

"Ez így nem mehet tovább", és ha Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter vagy Hatala József országos rendőrfőkapitány "nem tudnak - nem két hét alatt, hanem egy év alatt - közbiztonságot teremteni, akkor mondjanak le" - fogalmazott a tüntetésen Vona Gábor. Az elnök szerint a rendezvény segélykiáltás a magyar kormányhoz, hogy tegyen már végre valamit, mert így olyan, mint egy strucc, amelyik homokba dugja a fejét - mondta Vona Gábor, és hozzátette, fenyegették már a helyi lakosokat, hogy bosszúállás lesz, ha majd elmennek a polgárőrök.

"Hát szeretném jelezni, hogy a haja szála se görbüljön itt senkinek, mert mi is visszajövünk. Ha kell, akkor kétszer, ha kell, háromszor ennyien" - mondta, és szavait a "nem hagyjuk, nem hagyjuk" skandálás kísérte. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a tüntetésen azt mondta, hogy minden bűnözés elfogadhatatlan számukra, de az etnikai bűnözés kiváltképp, mert az elkövetők etnikai homogenitása és az áldozatok nemzetiségi homogenitása polgárháborús állapotokat, pogromokat idézhet elő az országunkban, és mi nem ezt szeretnénk.

Sneider közölte azt is, hogy "akármennyire próbálja tagadni a kormányzat, rendkívüli mértékben növekedett a bűnözés Magyarországon", az erőszakos cselekményeké például egy év alatt 35,5 százalékkal nőtt. Az alelnök hozzátette: "legyetek hát bátor férfiak, védjétek az otthonaitokat, a földjeiteket, a szeretteiteket! " A rendezvényt az MTI nem hivatalos értesülése szerint kétszáz rendőr biztosította. A demonstráció után a résztvevők fáklyákkal járták be azokat az utcákat, ahol a felvonulók szerint romák laknak. Az egyik háznál ott volt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt vezetője is.