Vágólapra másolva!
Tévesen ítélte meg a helyi és a területi választási bizottság a bödeházai polgármester-választás eredménye miatt benyújtott beadványt a Zala Megyei Bíróság szerint. Emiatt továbbra sem jogerős a választás eredménye, amelyet harmadszorra ismételtek meg februárban.
Vágólapra másolva!

A Zala Megyei Bíróság a helyi választási bizottsághoz küldte vissza azt a beadványt, amelyet a helyi és a területi választási bizottság is elutasított a február 27-ei bödeházai polgármester-választással kapcsolatban - közölte a vasárnap született döntésről a bíróság helyettes szóvivője.

Bartalné Mentes Judit azt mondta, a bíróság azt állapította meg, hogy a helyi és a területi választási bizottság is tévesen ítélte meg a voksolás eredményével kapcsolatos beadványt, mert fellebbezésnek ítélték, holott kifogásnak minősül. A kifogást szerinte érdemben kellett vizsgálnia mindkét testületnek.

A bíróság indoklása szerint a beadvány benyújtója ugyanazt sérelmezte, mint az egy hónappal korábbi esetnél, azaz a választás tisztasága sérülhetett a zalai településen, mert többen szavaztak olyanok, akik életvitelszerűen nem élnek a faluban. A bödeházai polgármester-választás eredménye tehát még mindig nem jogerős. Most újból a helyi választási bizottságnak kell elbírálnia a kifogást, annak megállapításai ellen pedig ismét jogorvoslattal lehet élni.

A Zala megyei kistelepülésen ősz óta a harmadik megismételt választást tartották február 27-én, amikor két független jelölt közül az eddig is a települést irányító Büki Lászlót szavazták meg polgármesternek. Büki László 33, Káldi Lászlóné pedig 29 szavazatot kapott, a névjegyzékben szereplő 66 lakos közül 62-en adták le voksukat. A bödeházi választásokról készült riportot itt olvashatja.