Feltételt szabtak a távozáshoz a Jobbik szimpatizánsai Gyöngyöspatán

Vágólapra másolva!
Nem akarják elhagyni Gyöngyöspatát azok a polgárőrök, akik hétvégén a Jobbik támogatóival tartottak felvonulást a településen a szerintük létező "cigányterror" ellen. Szerintük a helyi cigányok tehetnek arról, hogy Gyöngyöspatán megszaporodtak a bűncselekmények.
Vágólapra másolva!

A Jobbik gyöngyöspatai szervezetének vezetője szerint Gyöngyöspatán négy család olyan életvitelt folytat, ami zavarja a helyieket, és a rendőrök "nem tudnak folyamatosan ellenőrizni egy ilyen létszámú társaságot". Szerinte ezért van szükség arra, hogy a településen a Jobbik szimpatizánsai polgárőrökkel vonuljanak fel. A párt vasárnap a településen demonstrációt tartott arra hivatkozva, hogy a faluban megszaporodtak a bűncselekmények.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület speciális egységének parancsnoka ultimátumot adott a településnek. Mészáros István a Magyar Nemzetnek azt mondta, addig nem távoznak a településről, amíg a helyi kisebbségi vezetők szóban és írásban meg nem ígérik, hogy nem lesz több lopás és atrocitás a faluban. A lap cikkéből nem derül ki, hogy az egyesület miért a helyi cigányokat hibáztatja a bűncselekmények elkövetéséért,

A Heves megyei rendőrség szóvivője, Soltész Bálint a gyöngyöspatai közbiztonságra vonatkozó kérdésünkre korábban azt mondta, 2010-ben a faluban 55 bűncselekményt regisztráltak, ebből 31 volt vagyon elleni. Ennek alapján a bűnözéssel "közepesen fertőzött településről" van szó szerinte. A felvetésre, hogy akkor vajon miért éppen a rossz közbiztonság miatt lesz tüntetés a faluban, azt válaszolta, hogy külön kell választani a bűnözési statisztikákat és a közbiztonság szubjektív megítélését. Az ügy hátteréről szóló korábbi cikkünket itt olvashatja.